„Dacă ai un handicap, probabil, nu este vina ta, dar nu este bine să dai vina pe lume sau să te aştepţi să îi fie milă de tine. Trebuie să ai o atitudine pozitivă şi trebuie să faci tot ce poţi mai bun în situaţia în care te afli, în cazul în care ai un handicap fizic, nu-ţi poţi permite să fii de asemenea handicapat şi din punct de vedere psihologic. În opinia mea, ar trebui să te concentrezi pe activităţile în care handicapul tău fizic nu va reprezenta un handicap grav…” (Stephen Hawking)
Pentru că puțin fac și eu parte din rândul persoanelor cu dizabilități (hipoacuzie bilaterală mixtă cu protezare auditivă și pierdere de 70% a auzului) vă pot spune că nu e chiar așa de ușor să te integrezi sau să reușești în viață. Dar am urmat sfatul de la începutul articolului am luptat și…am câștigat. 🙂
Pentru că dă dovadă de responsabilitate socială , Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară consecutiv echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016.
Avem 11 români care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Rio, fiind cel mai mare număr de sportivi paralimpici pe care i-a avut vreodată România la Jocurile Paralimpice. Prin intermediul campaniei „Susținem adevărații învingători”, Olympus are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a mișcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități invitându-ne și pe noi să arătăm că avem responsabilitate sociala. În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată. Mai multe informații cu privire la inițiativa începută de Olympus se pot găsi pe pagina dedicată campaniei: http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/
Cei 11 sportivi care vor participa la Olimpiadă sunt:
- Florin Cojoc (35 ani, Politehnica Iaşi) – Atletism
- Şerban Iulian (30 ani, Steaua Bucureşti) – Canoe
- Mihaela Lulea (29 ani, CS Nautic Banat) – Canoe
- Octavian Ilina (38 ani, Lamont Cluj) – Înot( 200 m, 100 m, 50 m spate)
- Naomi și Samuel Ciorap – Înot
- Dacian Makszin (35 ani, Lamont Cluj) – tenis de masă
- Bobi Simion (35 ani, ACS DSA Cluj) – tenis de masă
- Alex Bologa (20 ani, Lamont Cluj) – Judo nevăzători
- Eduard Novak (39 ani, Tuşnad Cycling Team) – Ciclism
- Olah Attilah- Ciclism
- Florentina Hriscu – Disc
Mesajul meu pentru ei este că sunt alături de ei și îi apreciez pentru că ne învață în fiecare zi ce înseamnă să ai curajul să lupți, să reziști. Le mulțumesc pentru că sunt un exemplu pentru noi toți și pentru că ne ajută să construim împreună o lume mai bună în care fiecare are o șansă. MULȚUMESC!
Totodată finanţarea activităţilor sportive ar trebui să se bazeze pe excelenţă şi nu pe faptul că un atlet are ambele picioare sau doar unul. Scopul nostru este să îi convingem pe sponsorii activităţilor şi evenimentelor sportive să ofere acelaşi nivel de finanţare sectorului paralimpic şi să trateze sportivii paralimpici ca egali și să dea dovadă de responsabilitate socială!
Detalii despre jocurile paralimpice de la RIO 2016 le găsiți pe site-ul oficial.