Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume

Despre

1 comentariu

raul-nicolae-maleaMă numesc Raul Nicolae Malea și m-am născut în 13 aprilie în Hunedoara, 35 40 de ani. Am copilărit și crescut în Hunedoara. Sunt puțin cam timid, dar totodată uneori cam vorbăreț, uneori cam tipicar, îmi place stabilitatea și seriozitatea, sunt și un ardelean molcom.  😀 Ca hobby-uri pot aminti: excursiile, literatura, pescuitul și calculatoarele.

(Pfuu..deja sună a autobiografie dar să continuăm… 🙂 ).

Clasele primare le-am făcut la școala generală numărul 8 și apoi la școala generală numărul 1.

Am urmat cel mai bun liceu din oraș, Liceul de Informatică din Hunedoara (actualmente Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”), fiind un elev bun, participant la olimpiade și în general foarte liniștit. Liceul l-am absolvit în 1998 obținând și un atestat de ajutor analist programator. În anul 1998 am luat contact prima dată cu Internetul și sistemul de operare Linux.

Apoi între 1998-2002 am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Am obținut tot aici și diploma de la Departamentul pentru pregătirea cadrelor didactice, ceea ce mi-a dat posibilitatea să profesez și în învățământ și un certificat lingvistic limba engleză nivel mediu. În cadrul universității am avut primul meu loc de muncă ca operator date în cadrul IDD (învățământ deschis la distanță). Pentru că situația o impunea m-am angajat ca și profesor de informatică între anii 2001-2002 la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazu” din Alba Iulia. Aici am învățat multe lucruri interesante despre rețele și servere, mIRC, despre viața militară, am dobândit experiența în domeniul educațional și m-am distrat (o să vă povestesc pe blog despre câteva întâmplări hazlii).

Am revenit în Hunedoara unde am început să îmi profesez meseria de jurist la mai multe firme (detalii puteți afla în CV). Am mai fost încă o dată angajat în învățământ în perioada 2003-2004 ca profesor de cultură civică.

Am început să fiu voluntar în proiecte privind programele libere: Mozilla, openSUSE, Fundația Ceata etc. începând cu anul 2008, fapt ce mi-a adus oportunitatea de a vizita lumea și de a cunoaște oameni deosebiți precum și ocazia de a acuma experiență în domeniul IT, web-design și servere.raul_portret

Din 2008 am început o mică afacere (mai mult forțat de împrejurări) oferind în paralel și servicii juridice, IT&C și administrative. Tot de atunci mi-am cam dat peste cap programul de lucru (zic unii că am devenit pasăre de noapte  😉 ) Din anul 2012 sunt liber profesionist. Din anul 2016 am intrat în corpul funcționarilor publici.

Am început acest blog în noiembrie 2014 fiind inspirat de Radu Băzăvan (groparu.ro), Denisa și Sebastian Bârgău. Anterior am mai scris pe mozilla.ro (blog pe care îl și administrez administram), suseromania.ro și ceata.org articole de specialitate și am administrat alte bloguri de pe hd.ro (un blog pentru o campanie umanitară, unul de prezentare al pictorului Cornel Burlacu și cel al unei grădinițe din oraș). Am participat la evenimente de promovarea județului Hunedoara și la evenimente organizate de către Mozilla și Fundația Ceata.

Am doi câini: Oscar și Olla. Mai am un singur cățel negru și frumos: Olla. 🙁

Cam atât că vă plictisesc! 🙂

Mulțumesc pentru vizită! Simțiți-vă liberi să vă alăturați discuțiilor la articole lăsând comentarii și să fiți la curent cu ultimele mele articole abonându-vă la fluxul RSS.

Mă poți contacta aici. Alte detalii despre mine găsiți și pe Facebook, Twitter și LinkedIn.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.