Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume

Susține și tu Campionatul de Bine! Donează pentru ARIL!

După cum știți m-am implicat și mă implic în acțiuni de voluntariat sau în campanii umanitare. Atât aici pe blog cât și în viața de zi cu zi. Și voi puteți să vă implicați foarte ușor în astfel de proiecte. Una din modalitățile cele mai simple este de a dona pentru proiectele ONG-urilor din România.

Pe Bursa Binelui sunt centralizate proiectele organizațiilor non-guvernamentale care ajuta la dezvoltarea comunității și unde se caută acționari care să investească în acțiunile lor.campionatul de bine aril leucemie

Campionatul de Bine este o competiție pentru atragerea donațiilor individuale, adresată ONG-urilor din România, ce urmărește să transforme organizațiile în proprii fundraiseri.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, platforma de donații necomisionabile dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platforma online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Au fost aleși finaliștii Campionatului de Bine, în număr total de 42 de proiecte. Fiecare finalist luptă acum pentru a strânge donații și a se situa până pe 15 februarie 2017, inclusiv, pe una dintre primele 3 poziții. Mai multe detalii despre Campionatul de Bine poți citi aici.

Unul din proiectele care eu cred că merită să se afle printre câștigătorii Campionatului de Bine face parte din domeniul Sănătate. Lipsurile din sistemul public de sănătate sunt foarte mari, astfel că eforturile depuse de câțiva ani de organizațiile umanitare nu au reușit nici pe departe să le acopere, iar în aceste condiții sunt necesare noi campanii de strângere de fonduri. E greu să alegi…

Dar pentru că leucemia – „boala sângelui alb” – este o boală a cărei cauze nu sunt pe deplin înțelese de către medici am ales să sprijin Asociația Română Împotriva Leucemiei (ARIL) care susține activitatea medicilor în: cercetarea virusului HTLV (Human T-cell Lymphotropic Viruses); dezvoltarea de tratamente eficiente – pentru creșterea ratei de supraviețuire a bolnavilor cu forme acute agresive de ATLL la 60%; specializare pentru aplicarea în spitalele din România a noilor metode de tratament elaborate. ARIL dorește înființarea unui Centru de excelență pentru studiul și tratarea leucemiilor. De oportunitatea acestui proiect vor beneficia bolnavii români de ATLL printr-un tratament de ultima generație, familiile/aparținătorii pacienților, donatori de sânge, primitori de transfuzii sanguine, mame care alăptează, până la urmă noi toți. campionatul de bine aril leucemie

Misiunea ARIL este de a îmbunătăți șansele de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România, oferind suport și consiliere pacienților cu boli hematologice și familiilor lor și desfășurând acțiuni în vederea îmbunătățirii condițiilor de tratament din România.

#pariazapebine Ajută și tu! Fă un gest pentru o viață!