Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
pensiunea-sarmis-tara-hagetului

#prinȚaraHațegului – Ziua 1: Pensiunea Sarmis

Vă spuneam aici că vom avea timp de 3 zile ca invitați un grup de bloggeri din toată țara, pentru a promova locurile și oamenii #prinȚaraHațegului.

Vă spun sincer, aveam ceva emoții. 🙂 Nu este simplu să fi co-organizator, însă mai tot greul a căzut pe colegii mei, Călin și Alisa.

Așa că, noi – după un ultim tur de forță pentru ultimele pregătiri-, și colegii bloggeri – după un drum obositor-, am ajuns cu toții bine-sănătoși la gazdele noastre primitoare: Pensiunea Sarmis. Cu unii dintre invitați mă mai văzusem, însă am avut ocazia să cunosc și oameni noi, de primă clasă! După o mini-ședință am stabilit la concret programul vizitelor pentru zilele următoare: Muzeul de Arheologie din Sarmizegetusa, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Expoziția de balauri, dragoni și dinozauri Hațeg din cadrul Parcului Natural – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Rezervația de Zimbri de la Silvuț – Hațeg, Centrul de Știință și Artă din satul General Berthelot, Casa Vulcanilor de la Densuș, Biserica de piatră Sf. Nicolae din Densuș, Muzeul Satului Hațegan de la Peșteana, Cetatea Mălăiești, Castelul Corvinilor.

Și cum deja era întuneric am stat la o poveste, am socializat, am discutat probleme „blogerești” și am aflat de la Dacian Cristian istoria locului unde eram cazați.

Sa vă prezint un pic Pensiunea Sarmis unde Dacian și Vali Cristian ne-au găzduit cu plăcere în aceste trei zile. Pensiunea este așezată pe șoseaua Caransebeș – Hațeg, în localitatea Sarmizegetusa. Este o afacere de familie, care a început de la 2 camere și 4 turiști în anul 2005  ajungând la peste 30 de camere în 2016. Este un loc minunat, cu un peisaj de vis, care îmbină rusticul cu modernul, oferind toate condițiile astfel încât turiștii să se reîntoarcă aici. O oază de liniște, de relaxare, cu o priveliște minunată, unde te simți ca acasă. Pensiunea dispune de o curte imensă, cu terase, fântâni arteziene, leagăne, foișoare, un mic lac unde se poate pescui (data viitoare îmi aud co undiță 🙂 ), cu piscină exterioară și interioară (5 din colegii mei au și testat-o în seara de sâmbătă 😛 ).

Camerele sunt spațioase, au tot confortul dorit (inclusiv  internet gratuit, frigider etc.) și au un design individual. În camerele cu specific rustic/clasic rămâi – cu gura căscată! Mâncarea este excelentă, de nota zece, cu produse de casă și specialități locale, restaurantul având un meniu „à la carte”! Pensiunea mai dispune și de o sală de evenimente de 150 de locuri și de două săli de conferințe cu un total de 200 de locuri (chiar când am sosit noi cei de la „La Fântâna” aveau un team-building. :P). Cei de la Pensiunea Sarmis se vor extinde în continuare și vor să acceseze în decursul anului următor și fonduri europene.

Dar imaginile vorbesc de la sine:

Alte fotografii făcute de mine le găsiți aici.

PS: Cei de la Pensiunea Sarmis au o ofertă specială pentru Crăciun și una pentru Revelion 2016-2017! #casăștiți, vorba lui Cristian Florea! 🙂

În prima zi am avut câteva surprize pentru bloggeri: mezeluri delicioase de la ELIT, apoi am avut plăcerea de a servi VIRȘLI cu muștar și boia iute, și o delicioasă plăcintă cu mărar (produs tradițional în zona Hațegului). La finalul serii ne-am delectat cu un tort de la cofetăria Jasmin din Hunedoara pentru ca a fost ziua de naștere a colegei noastre Mihaela Ivan.

Mulțumim bloggerilor care au susținut acest eveniment: Mihaela Ivan, Irina Maria Manole, Cristian Florea, Alexandru Ion (zis „Malaezul”), Carina Tătăranu, Ianolia MarinaSteluța Șerb, Ionel Șerb Brigitta Andreea Saszet și Norbert Szücs (zis „Prințul”). Mulțumim, de asemenea, Agenției Kooperativa 2.0.

Fotografiile și impresiile bloggerilor pe puteți găsi pe Facebook pe hastag-ul #prinȚaraHațegului precum și pe blogurile lor.

Totodată, aș vrea să mulțumesc tuturor oamenilor inimoși care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment și care au înțeles că județul nostru are nevoie de promovare pentru a se dezvolta.

#PrinȚaraHațegului este un eveniment organizat de Călin Bobora, Raul Malea şi Alisa Bencău. Evenimentul este sponsorizat de Pensiunea Sarmis și susținut de Fermele ADO, ELIT, T&O Prodcom și Formația Acord Hunedoara.

printarahategului

Un gând despre “#prinȚaraHațegului – Ziua 1: Pensiunea Sarmis”

Comentariile sunt închise.