Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
sebastian bârgău

Omul săptămânii: bloggerul Sebastian Bârgău

Pentru astăzi vă supun și eu atenției în cadrul rubricii omul săptămânii un om deosebit: bloggerul și „onlinerul” Sebastian Dragoș Bârgău unul din cei mai cunoscuți bloggeri din România, „A-lister fără voia zeilor” după cum spune el însuși.

sebastian-bargau

L-am cunoscut personal în anul 2012 după ce am constatat că suntem vecini de cartier și când am avut nevoie de ajutor cu niște componente pentru PC. Până atunci îl știam  doar din online fiind un cititor al blogului lui. Faptul că avem ca pasiuni comune calculatoarele, călătoriile și … jocul Diablo 3 a făcut să ne cunoaștem mai bine. După cum vă și spuneam, Sebi (abia de curând am aflat și eu că preferă să i se spună Sebi, nu Sebastian  😉 ) a fost unul din cei care m-a influențat să „devin” și eu blogger. Am avut plăcerea să constat personal că este și un foarte bun bucătar (încă nu am reușit să mănânc o pizza cu blat de cartofi și un desert „lava cake” pregătite de el 😎 ) și un om cu o înaltă implicare civică.

Am participat împreună la câteva evenimente: Mozilla Coffe (2013, 2014), Blogmeet Hunedoara (2014) și „Vizită în HD” (2013, 2015).

Ce pot să vă mai spun despre Sebi? S-a născut la Iași, a început să scrie pe blog din anul 2006 (inițial blogul s-a numit visurât), a început să câștige foarte multe premii în blogosferă, s-a mutat la Hunedoara în 2007, s-a căsătorit cu Denisa și a devenit cunoscut datorită serialelor scrise pe blogul lui și mai nou a evenimentelor de promovare a județului Hunedoara. A participat la foarte multe evenimente, prezentări și campanii. Îi plac motocicletele (de altfel sloganul de pe blogul lui este „Gânduri logice la turație maximă”), berea și culoarea portocalie. Nu prea îi place să vorbească despre el sau în public. Este o persoană optimistă, veselă dar uneori este și foarte încăpățânat. 😛

Este însă și un blogger controversat datorită tonului uneori mai dur și acid al articolelor sale precum și a „atacurilor” asupra BOR și a administrației publice care nu-și face treaba.

Pe lângă evenimentul Vizită în HD de promovare a județului Hunedoara, Sebi a făcut cunoscuți mai mulți producători din judeţul Hunedoara bloggerilor invitați la evenimentele „Fabricat în Hunedoara”.

vizitainhd bloggeri 2015

A primit în anul 2014 premiul pentru cel mai bun promoter local pentru proiectul „Fabricat în Hunedoara”, proiect inițiat împreună cu Denisa și Călin Bobora.

De curând Sebi a participat la evenimentul 11even iar astăzi a fost premiat în cadrul proiectului Premianții fără premii.

sebastian-bargau-premiantii

Închei citându-l pe Dan Terteci:

„…(Sebi) a ales județul Hunedoara ca loc căruia să-i spună „acasă”, perspectivă din care l-a și tratat cu respectul cuvenit, promovând potențialul oamenilor și al locurilor de aici.”

Sunt mândru ca îl pot numi pe Sebi prieten și sunt mândru că Hunedoara a câștigat un om de valoare!

Un gând despre “Omul săptămânii: bloggerul Sebastian Bârgău”

Comentariile sunt închise.