Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
firefox-hello

Mozilla Firefox 38.0.5 a fost lansat

Mozilla a lansat o nouă versiune intermediară pentru Firefox 38 (lansat oficial în 12 mai), respectiv Firefox 38.0.5. Mozilla a creat Firefox pentru a oferi oamenilor posibilitatea alegerii și controlul asupra experienței lor pe Web și sunt mereu în căutarea unor noi moduri de personalizare a acestuia. Firefox este creat de către o organizație non-profit și o comunitate globală dedicată misiunii Mozilla de a promova deschiderea, inovația și oportunitatea în online.

O modalitate prin care Mozilla oferă mai multe opțiuni și control este Firefox Account, care oferă o experiență Web personalizată prin conectarea utilizatorilor la servicii precum Firefox Sync (Sincronizare) și Firefox Hello. Puteți folosi Firefox Sync pentru a vă accesa datele, inclusiv parolele, semnele de carte, istoricul și filele deschise pe desktop și dispozitivele Android, precum și de pe Firefox pentru iOS (care se va lansa cursul acestui an). Firefox Accounts este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a vă salva contactele Firefox Hello. Noul Firefox 38 este compatibil acum și cu fluxurile video HTML5 protejate de DRM (multă vreme Mozilla a refuzat să facă acest pas deoarece această extensie HTML5 Video necesită utilizarea codului închis al platformei Adobe Content Decryption Module).

Prin această versiune intermediară Mozilla a adăugat o nouă caracteristică pentru Firefox Hello și o nouă integrare cu Pocket, serviciul popular pentru salvează-pentru-mai târziu. Pocket a început ca un supliment popular pentru Firefox iar acum a fost transformat într-un serviciu în Firefox Account care vă ajută să vă salvați într-un singur loc toate articolele, videoclipurile și site-urile pe care doriți să le citiți sau să le vizionați mai târziu. Pocket este disponibil în Firefox Account în engleza americană, germană, japoneză, rusă și spaniolă europeană. În timp, Mozilla va continua să adauge suport pentru mai multe limbi și funcționalități.

pocket-firefox-mozilla

Mozilla dezvoltă Firefox Hello împreună cu partenerul său pe termen lung, Telefónica. Firefox Hello oferă acum posibilitatea de partajare a ecranului. Această nouă funcționalitate permite gazdei să împărtășească o filă din navigator sau o fereastră din aplicație în timp ce face o conversație video. Puteți astfel partaja orice site sau fereastră care le vizualizați în timp ce vorbiți cu prietenii, familia sau colegii. Este o modalitate foarte bună de a face cumpărături on-line împreună, să colaborați la un document sau să vizionați un videoclip cu un prieten.

hello-CONVERSATION

Pentru mai multe informații puteți citi notele de lansare pentru Firefox pentru Windows, Mac, Linux și Android.

Puteți de asemenea să descărcați noua versiune de Firefox.