Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
smarttv-panasonic-firefoxos

Firefox OS pe televizoarele Panasonic Smart

Primele televizoare inteligente Panasonic cu Firefox OS sunt disponibile deja spre vânzare în Europa. În următoarele câteva luni acestea vor deveni disponibile și în restul lumii.

„Prin intermediul parteneriatului nostru cu Mozilla și a deschiderii și flexibilității Firefox OS am fost capabili să creăm o interfață TV mai personalizabilă și mai ușor de utilizat. Acest lucru ne permite să oferim o experiență mai bună pentru consumatorii noștri”, a declarat Masahiro Shinada directorul diviziei Business TV al Panasonic Corporation.

Gama de televizoare Smart Panasonic 2015 (cu panouri 4k și tehnologie LED) care vine cu Firefox OS include modelele: CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 și CX680.

„Suntem bucuroși de parteneriatul cu Panasonic pentru a aduce primele televizoare inteligente cu Firefox OS din lume”, a declarat Adreas Gal, CTO Mozilla.

Firefox OS pentru televizoare nu este doar sistemul de operare al unui telefon pe un ecran mai mare. Este o experiență cu totul nouă care aduce televizorul la viață și îți oferă un nou nivel de alegere și control. Utilizatorii se pot bucura de o experiență personalizată și conectare la Web și să ia conținutul lor preferat (aplicații, clipuri video, fotografii, site-uri web) pe toate dispozitivele fără a fi blocați într-un ecosistem sau brand proprietar.

Televizoarele inteligente Panasonic cu Firefox OS sunt optimizate pentru HTML5, oferă o performanță mai puternică a aplicațiilor web și vin cu o nouă interfață intuitivă și personalizabilă care oferă acces la canalele preferate, la aplicații, site-uri și conținutul de pe alte dispozitive. Vechile aplicații Panasonic au fost portate și au fost aduse altele noi.

Ecranul de pornire este intuitiv și poate fi personalizat. Există și o aplicație de căutare cu care putem găsi foarte ușor filmele preferate sau emisiunile TV. Conținutul căutat poate fi salvat astfel încât să îl putem folosi mai ușor mai târziu.

În secțiunea LIVE TV pot fi urmărite programele în derulare și se poate crea o selecție personală cu canalele preferate.

Meniul Apps(Aplicații) este utilizat pentru acces rapid la aplicațiile disponibile în platformă.

La Dispozitive (Alte aparate) apar toate dispozitivele externe conectate la televizor, prin cablu sau prin Wi-Fi, permițând accesul ușor și rapid la tablete, telefoane inteligente, calculatoare, carduri SD, discuri externe etc. Mai multe detalii despre interfață puteți citi pe blogul Mozilla.

Firefox OS oferă de asemenea o flexibilitate mai mare programatorilor pentru crearea de aplicații și servicii noi.

Firefox OS va oferi și posibilitatea vizualizării pe ecran a notificărilor din aplicațiile existente sau din dispozitivele conectate.

Firefox OS este prima platformă mobilă cu adevărat deschisă construită în întregime pe tehnologii Web, care aduce mai multe opțiuni și control pentru utilizatori, dezvoltatori, operatori și producători de componente hardware.

Un gând despre “Firefox OS pe televizoarele Panasonic Smart”

Comentariile sunt închise.