Raul Nicolae Malea – Jurnal digital Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume – #stai acasă
Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume – #stai acasă
Mândru că-s arădean

„ Mândru că-s arădean ” , ediția a doua

Am avut plăcuta onoare să fiu invitat împreună cu Călin și Sebi la începutul acestei săptămâni la ediția a doua a Galei „ Mândru că-s arădean ”. Am fost puțin emoționat pentru că nu mai vizitasem Aradul până atunci, fiind doar în trecere. Le mulțumesc organizatorilor Mihaela Popa, Adrian Rotar şi Saszet Brigitta Andrea pentru invitația făcută și pentru faptul ca evenimentul a fost incredibil de interesant și dinamic și a fost o onoare și o plăcere să participăm la acesta. M-am bucurat să mă întâlnesc acolo și cu alți colegi bloggeri și oficialități. Mândru că-s arădean gala

Gala are scopul de a promova municipiul Arad, minunățiile sale arhitecturale şi poveştile care au luat fiinţă pe străzile acestuia. Evenimentul a avut loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Au fost acordate medalii de excelență unor arădeni deosebiți și au fost prezentate câteva mesaje ale arădenilor plecați în alte țări.

Organizatorii ne descriu evenimentul astfel:mandru ca-s aradean

„Aradul e sunet, e tăcere, e lumină şi întuneric, e muzică şi zgomot, e mişcare şi clişeu. E mărire dar și decădere, e istorie, tradiție și modernitate, inovație și conservatorism.

Scopul principal al galei „Mândru ca-s Arădean” este de a promova cultura, istoria, stilul de viaţă şi moştenirea arădeană pe plan local, naţional şi internaţional, contribuind astfel la abordarea durabilă a dezvoltării oraşului Arad şi prin aceasta, la asigurarea unui nivel cât mai ridicat al calităţii vieţii arădene.

Scopul galei este de a reînvăța comunitatea să-și preţuiască, protejeze şi promoveze tradiţia şi valorile locale. Vom descoperi sau vom redescoperi patrimoniul și moștenirea unui oraș care era de multe ori comparat cu Viena. Vom învăța să ne prețuim istoria pentru a putea să ne construim un viitor; ne vom păstra identitatea și nu vom mai asista nepăsători la decăderea și prăbușirea micii Viene de pe Mureș. Acest lucru ne definește ca oameni, cetățeni ai unei urbe care nu vrea să își uite trecutul spre a putea avea un viitor.”

În perioada următoare va mai urma un eveniment de promovare dar de data aceasta al orașului meu, Hunedoara! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.