Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
afis-festival-film-hunedoara

Festivalul filmului european la Hunedoara

afis-festival-film-hunedoara De 19 ediții, Festivalul Filmului European (FFE) marchează Ziua Europei și celebrează varietatea cinematografică a continentului. În perioada 7 – 31 mai, cinefilii din cinci orașe din România (printre care și Hunedoara) vor avea ocazia să vadă o serie de filme, selectate de organizatori împreună cu ambasadele europene și cu institutele culturale de la București.

Festivalul s-a desfășurat deja la București (7-14 mai), Craiova (15-17 mai), Târgu Mureș (22-25 mai) și Iași (22-24 mai). Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara și Castelul Corvinilor, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub egida EUNIC.

După cum spun organizatorii, filmul european rămâne filmul tuturor posibilităților. Spectatorii vor avea ocazia să se bucure, să își pună întrebări, să plângă și să viseze la drame, comedii, filme biografice, documentare și filme de animație din 25 de ţări europene.

În Hunedoara proiecțiile vor avea loc la Castelul Corvinilor (în aer liber în curtea interioară) și Casa de Cultură în perioada 29-31 mai. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. La spectacolul din seara de gală, accesul se face pe bază de invitație.
program-festival-european-hunedoara