Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
programul-pentru-zilele-hunedoarei-2015

Programul pentru Zilele Hunedoarei 2015

Zilele municipiului Hunedoara, se vor desfășura în perioada 18 – 26 iulie 2015. Zilele Orașului reprezintă o serie de evenimente și acțiuni culturale, sportive și de divertisment.
„Ne dorim ca manifestările pe care le organizăm să fie un prilej de bucurie, atât pentru locuitorii Hunedoarei, cât și pentru cei care ne vizitează în aceste zile.”, spun reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Programul pentru Zilele Hunedoarei 2015:

În perioada 18-19 iulie în incinta Stadionului „Michael Klein” va fi amplasată o „tabără istorică”. Cei ce vor vizita tabăra sunt invitați să ia parte la lecții de duel și dans medieval, probe de îndemânare, demonstrații culinare, expoziții de arme, spectacole și demonstrații de luptă.

Duminică, 19 iulie 2015, începând cu ora 19.00, va avea loc „Parada de deschidere oficială a Zilelor municipiului Hunedoara”. Traseul paradei: Bdul. Libertății – Bdul. Republicii – Bdul. Dacia, până la intersecția cu Str. Mihai Viteazul. Parada se va încheia cu un spectacol de acrobații aeriene.

Luni, 20 iulie, ora 19.00, la Galeria de Arte va avea loc un spectacol de cabaret intitulat „Unde este acea vară?!” – cântece, dans și proză din repertoriul universal al operei și operetei. Programul artistic va fi prezentat de soliștii Operei Maghiare din Cluj: soprana Adam Eva, tenorul Adam Janos, respectiv pianista, Incze G. Katalin.

Ziua de marți, 21 iulie, va fi dedicată copiilor. Hunedorenii sunt așteptați în Parcul Tineretului, începând cu ora 19.00, pentru a lua parte la Jocurile Copilăriei.

Miercuri, 22 iulie, ora 17.00, la Galeria de Arte va avea loc lansarea volumului „Al Doilea Război Mondial – Ultimele Mărturii”. Ediția a IV-a a festivalului intitulat Întâlnirea seniorilor cu istoria va avea loc la Castelul Corvinilor. Tot miercuri vă invităm și la Ziua Porților Deschise la Castelul Corvinilor. Pe parcursul întregii zile, toți cei interesați vor putea vizita gratuit castelul.

Joi, 23 iulie, ora 18.00, membrii C.A.R.P. „Speranța” Hunedoara vă invită la un festival de romanțe și cântece de petrecere „Deschide, deschide fereastra!” Totodată, iubitorii de teatru se vor putea delecta cu un spectacol în aer liber „Încă-i bine”, cu renumita actriță, Rodica Popescu Bitănescu.

Cei care îndrăgesc animalele sunt invitați și anul acesta la parada raselor canine, ce va avea loc în incinta Stadionului „Michael Klein” vineri, 24 iulie, ora 19.00.

Sâmbătă, 25 iulie de la ora 10.00 piesă de teatru cu căței.

Pentru iubitorii de muzică au fost pregătite spectacole de muzică populară, dansuri de societate și dans modern. Printre invitații care vor urca pe scenă se află: Cristina Vasiu, Connect-R, Celia, Ștefan Bănică Jr. (duminică de la orele 19.00) și Florin Ionaș Generalul și invitații lui – Nicu Novac, Lele Crăciunescu, Claudia Ionaș etc.(vineri de la orele 19.00). Spectacolele vor avea loc în zona Rusca.

 

Programul pentru Zilele Hunedoarei 2015 se va încheia cu un spectacol de lasere.

Parada de la deschiderea Zilelor Hunedoarei:

A fost aprobată suma de până la 300.000 lei din bugetul local pentru organizarea și desfășurarea acestor evenimente.