Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
educatie nonformala si voluntariat in Hunedoara

Educatie nonformala si voluntariat în Hunedoara

Primăria Municipiului Hunedoara în parteneriat cu Asociația „En-Hacore” au început activitățile de educatie nonformala si voluntariat în cadrul „Centrului interactiv pentru educație nonformală și voluntariat Hunedoara”, în baza unui proiect finanțat cu sprijinul financiar al programului RO10 CORAI, program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Durata acestui proiect este de 14 luni iar valoarea totală a finanțării este de 902.301,02 lei. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea efectelor situațiilor de risc în care se afla copiii și tinerii până la 26 de ani prin dezvoltarea unei inițiative ce susține prevenirea abandonului școlar, reducerea inegalităților, a excluziunii sociale și diversificarea metodelor de educație, complementare celor formale, cu scopul formarii unui stil de viață.educatie nonformala si voluntariat in Hunedoara

Beneficiarii proiectului sunt copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 și 26 de ani din municipiul Hunedoara. Cei interesați de multe informații, înscrieri și colaborări, sunt invitați să viziteze sediul centrului de la Grădina Zoologică din Hunedoara, str. Pădurii, nr. 1, sau să contacteze organizatorii la numărul de telefon 0761337168.

În data de 25.07.2015 puteți vizita standul „Centrul interactiv pentru educatie nonformala si voluntariat Hunedoara” care se află în apropierea scenei construite cu ocazia „Zilelor Municipiului Hunedoara” începând cu ora 18.

Coordonator proiectului este Andrei Bold. Scopul asociației „En-Hacore” este întărirea capacității comunităților și grupurilor sociale defavorizate, cu precădere a comunităților de romi, și derularea de programe de dezvoltare comunitară și cooperare transfrontalieră în vederea îmbunătățirii calității vieții sub aspect social, educațional, economic și cultural.

Este salutară o astfel de inițiativă pentru educatie nonformala si voluntariat în Hunedoara. Voluntariatul este important într-o societate a secolului 21 dar este foarte important ca ONG-urile să aibă in componența lor oameni capabili să ofere informații celor care vor să se implice. Consider că o problemă majoră a voluntariatului în România este reprezentată de lipsa de informare a doritorilor și de dezinteresul unora. Dacă facem o comparație cu alte state din Uniunea Europeană putem observa că în România voluntariatul nu este atat de popular în rândul tinerilor deoarece nu suntem educați să ne implicăm în astfel de acțiuni.