Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
candidatii psd hunedoara la consiliul local

Candidatii PSD Hunedoara la Consiliul local -conferință de presă

Conducerea organizației municipale Hunedoara a PSD (Partidul Social Democrat) a organizat în această dimineață o conferință de presă la care am fost invitat să particip în psd hunedoara candidati consiliu local calitate de blogger hunedorean (mă așteptam ca și alții – partide politice, instituții, companii etc. să știe că bloggerii fac și ei parte din presă și să le trimită invitații sau comunicate de presă 🙂 ).

În cadrul conferinței coordonate de președintele organizației PSD din municipiul Hunedoara Dan Bobouțanu au fost prezentați o parte din candidații propuși pentru alegerile la consiliul local Hunedoara. Aceștia urmează să fie validați de către organizația județeană a partidului în perioada următoare.

„Ca o noutate cei de la PSD Hunedoara au invitat membrii societății civile să desemneze prin vot 2 persoane neafiliate politic care vor fi incluși pe lista de candidați la consiliul local Hunedoara la alegerile din 6 iunie 2016. În cadrul proiectului „PSD îți dă puterea – 10 pentru Hunedoara” au participat la un concurs inedit pe Facebook 18 persoane nominalizate de către societatea civilă care a început să se implice în politică. Au fost înregistrate peste 25.000 de vizualizări și 2652 de voturi. În urma votului au fost desemnați pe primele două locuri Paolo Pasqualotto (cu 1033 voturi) și Raul Scurtu (732 voturi). ”, a declarat Dan Bobouțanu.

Paolo Pasqualotto este născut în 26.10.1957, în Verona (Italia), și s-a mutat în Hunedoara în anul 1996, atunci când a cumpărat fosta fabrică de pantofi CORVIN de la acționari. Fabrica de încălțăminte se numește astăzi MONDOSCARPA și are aproximativ 400 de angajați exportând un milion de perechi de pantofi anual, în toată Europa, în America de Nord și America de Sud, în Japonia, Canada și Dubai. Este căsătorit și are un băiețel de trei ani, pe care l-a înfiat.

Raul Scurtu s-a născut în Hunedoara, la 30 martie 1978. În 1996 a absolvit Liceul Industrial nr. 1 (actualmente Colegiul Tehnic „Matei Corvin”) din Hunedoara. În perioada 1997-2002 a urmat cursurile Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Educație Fizică și Sport. A obținut și diploma de la Departamentul pentru pregătirea cadrelor didactice, ceea ce i-a dat posibilitatea să profeseze și în învățământ. Din anul 2000 este căsătorit cu Anca și au doi copii (Luca – 2 ani, Sara – 13 ani). În perioada 2001-2002 a fost profesor de educație fizică și sport la Școala Generală nr. 8 și Școala Generală nr. 9 din Hunedoara, dobândind astfel experiență în domeniul educațional fiind și un dascăl foarte apreciat de elevii săi. Totodată, între anii 1996 – 2002 a jucat și fotbal la Corvinul Hunedoara, Minerul Certej, F.C. Simeria. Continuând tradiția familiei, începând cu anul 2002 a intrat în afaceri, actualmente fiind administratorul barului Sara Cafe & Bar, din fața clădirii care a găzduit Cinema Flacăra.

Candidatii PSD Hunedoara la consiliul local (primele 13 poziții anunțate) sunt:

 1. Dan Bobouțanu
 2. Ramona Todor
 3. Paolo Pasqualotto
 4. Radu Budae
 5. Claudiu Voinia
 6. Bianca Farcaș
 7. Ciprian Palcău
 8. Cătălin Olar
 9. Sorin Ilea
 10. Marius Leancă
 11. Alin Rădoane
 12. Laura Borca
 13. Raul Scurtu

Președintele filialei municipale Hunedoara a PSD domnul Dan Bobouțanu a declarat că ținta partidului la aceste alegeri locale este obținerea unui număr de 14 locuri de consilieri locali și că motorul de dezvoltare al Hunedoarei sunt proiectele bazate de fondurile europene.

O parte din proiectele propuse de PSD Hunedoara sunt:

a) un parc tematic în zona Castelului Corvinilor (pe suprafața sitului industrial ecologizat) – parc tematic discutat și propus de un grup de investitori italieni la inițiativa lui Paolo Pasqualotto.

b) Redescoperă centrul vechi – reamenajarea centrului vechi istoric, reabilitarea clădirilor și refacerea parcului, etc. pe fonduri europene

c) Declararea Castelului Corvinilor ca monument UNESCO

d) Terenuri sportive multifuncționale la fiecare școală din oraș

e) Reabilitarea zonei civice Sanitas – BD. Dacia

f) Centrul de hemodializă (cu 10 aparate) în cadrul spitalului Dr. Alexandru Simionescu

g) Containere îngropate la punctele de colectare a gunoiului menajer

h) Regenerarea și ecologizarea terenurilor dezafectate de la intrarea în oraș

i) Investiții pentru recondiționarea locuințelor sociale ale primăriei

j) Extinderea adăpostului pentru câinii maidanezi

k) Proiectul „Grădinarul de la bloc”

l) Rezolvarea situațiilor contractelor de concesiune din parcul Corvin și parcul pensionarilor (zona CM1-4)

m) Finalizarea introducerii apei potabile în localitățile limitrofe orașului (Boș, Groș etc.) pe fonduri europene

Directorul de campanie electorală va fi domnișoara Ramona Todor iar coordonator va fi domnul Ilie Toma. Sloganul campaniei este „Îndrăznește să schimbi ceva”.

Credit foto: Călin Bobora.