Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
backup-solutii

Sondaj:Soluții pentru backup (copii de siguranță)

Oricine care a șters fișiere din eroare sau a experimentat o defecțiune a hard disk-ului cunoaște care este importanța copiilor de siguranță (backup) făcute în mod regulat.

Calculatoarele moderne pot stoca o mulțime de date și pot face backup-uri complete programate în timp, dar acest proces poate fi incomod dacă nu folosiți instrumentul potrivit. O soluție de backup vă oferă posibilitatea de a copia și arhiva informațiile importante, pentru ca acestea să poată fi recuperate în cazul unei pierderi sau a unei coruperi accidentale, avarii ale unui echipament sau a infectării cu un virus. Dacă aveți o soluție pentru copii de siguranță pe care o folosiți în cazul în care va pierdeți datele le puteți restaura foarte ușor.

În momentul alegerii unei soluții optime de backup trebuie să luați în considerare câțiva factori importanți: cât de des se realizează, ce tip de backup aveți nevoie, mediul pe care se stochează și când se realizează backup-ul. O soluție de backup are în principal două componente: partea hardware și partea software. Partea hardware este mediul pe care se face backup-ul. Partea software este aplicația care realizează backup-ul. În zona de hardware există echipamente dedicate pentru aceasta. Unele pot oferi redundanță la nivel de componente și pot avea viteze diferite de transfer al datelor. O soluție profesională completă trebuie să permită backup la structura sistemului de operare, fișiere, baze de date sau mașini virtuale cu posibilitatea restaurării datelor granular sau complet.

În această săptămână aș dori să știu ce tehnologie folosiți pentru backup-ul datelor voastre, dacă folosiți. Preferați discurile optice, servere la distanță/cloud, unități de bandă magnetică, har disk-uri externe, poate una din fiecare? Puteți să îmi împărtășiți metoda voastră preferată pentru backup în comentarii. Folosiți servicii plătite pentru backup?

Eu folosesc un HDD extern și serviciile oferite de Digi Storage și MegaSync (voi reveni cu un articol detaliat despre acest două servicii).

Ce soluții de backup folosiți?

View Results

Loading ... Loading ...