Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
casa-lac-padure

Când, cum si unde scriu pe blog

„Per aspera ad astra” (lat. „Pe căi aspre către stele”)

foto-terrier-laptopAu trecut cam 8 luni de când am scris prima postare pe blog și vreo 3 luni de când m-am apucat mai serios de scris si m-am gândit să vă spun când, cum si unde scriu pe blog.

Deviza pictorului Apelles relatată de Plinius („Nulla dies sine linea” – „Nicio zi fără linie”) se aplică și bloggerilor prin urmare mi-am propus să încep să scriu cel puțin un articol în fiecare zi. Când te lovește amical pe umăr inspirația scrii, când nu…o cauți. 😛 Cele mai enervante momente sunt cele în care ne găsim cu greu inspirația sau, și mai rău, cele în care suntem total lipsiți de ea. Atunci când avem ceva important de făcut și nu știm cum să începem, apare plictiseala sau chiar stresul.

Tocmai pentru situațiile în care sunt lipsit de inspirație folosesc articole programate. Totodată am câteva articole de rutină, săptămânale.
Ideile îmi pot apărea spontan iar inspirația îmi vine din cotidian, din ceea ce citesc sau văd. Însă în perioada asta nu prea sunt inspirat…căldură mare.  😛 Aveți ceva sugestii? Ce articole ați vrea să mai apară? Ce subiecte ați dori să dezbat?

Cât privește locurile care mă inspiră acestea sunt unele, locul de unde scriu e altul iar locul unde mi-ar plăcea să scriu e …altceva. 🙂

Îmi place liniștea când scriu (indiferent că e un articol pe blog sau o cerere de chemare în judecată) deci m-am obișnui să scriu mai mult seara. cum si unde scriu pe blog-casa-lac-padure

Când scriu un articol „lupta pentru prima frază și primul capitol e cea mai aprigă”, după cum spunea Liviu Rebreanu.
Consider că atunci când mergi în vacanță (indiferent că mergi la mare sau la munte) este bine să te distrezi, să te simți bine, să te relaxezi, nu să scrii pe blog. Da, și eu aș scrie unul sau două articole în care aș prezenta cum a fost călătoria și cum e în concediu. Dar cam atât. Pentru perioada de vacanță articolele repetitive, cele „standard” se pot programa.

Nu am laptop sau tabletă iar să scriu de pe telefon nu e chiar elegant. Deci până acum biroul meu a fost sursa inspirație mele. Ideile de articole mi-am venit însă și când mergeam la pescuit unde mă relaxez și îmi pun gândurile în ordine. Dar nu am început să scriu atunci articolul de pe telefon. Mi-am notat ideea folosind Google Keep sau Notes și apoi am conceput articolul când am ajuns la calculator. Mai îmi vin idei de articole când stau la povești cu prietenii la o bere sau când citesc știrile.

Mi-ar plăcea să scriu pe prispa unei case în vârf de munte, seara, într-un șezlong, să aud greierii și susurul unei ape din apropriere și să văd stelele.