Raul Nicolae Malea – Jurnal digital Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume – #stai acasă
Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume – #stai acasă
jucariile copilariei

Jucariile copilariei noastre – Amintiri

„Cu cât îmbătrânesc, cu atât simt mai profund că puţinele bucurii ale copilăriei sunt cele mai bune pe care ţi le poate da viaţa.” (Ellen Glasgow)

Multe dintre jucăriile din zilele noastre sunt cu totul diferite față de jucariile copilariei noastre.

Fiecare dintre noi a avut o jucărie preferată în copilărie, una pe care și-o amintește de fiecare dată cu drag și pe care ar cumpăra-o din nou dacă ar vedea-o într-un magazin.

Dacă faci parte din generaţia anilor ’80-’90, ştii că joaca înseamnă mai mult decât Candy Crush Saga sau alte jocuri de pe telefon şi computer. Dacă eşti ceva mai tânăr, nu-ţi strică să vezi cum se jucau copiii înainte să existe smartphone-urile, Facebook şi What’s App. 🙂

Sunt mai multe din jucariile copilariei mele pe care le țin minte cel mai bine. Nu pot să spun că aveam una preferată. Toate îmi plăceau, asta mai ales că înainte de 1989 se găseau mai greu jucării. Țin minte ca de fiecare dată când mama mergea în delegație la București ne aducea jucării. Uneori găsea jucării aduse din afară: locomotive și mașinuțe din China, lego-uri din Rusia etc.

Să fim sinceri: cu toţii ne amintim de jucăria preferată din copilărie Şi, parcă, şi acum am vrea s-o vedem. Dacă aveţi copii aflaţi deja în perioada adolescenţei, nu renunţaţi total la simbolurile copilăriei, ci încercaţi să le integraţi inteligent în camera lor. 🙂

O parte din jucariile copilariei mele le vedeți mai jos. Din păcate nu mai am niciuna… 🙁

În zilele noastre, printre cele mai utile jucării noi, se află și Nisipul Kinetic, una dintre cele mai cumpărate jucării din Statele Unite ale Americii, ajunsă de curând și în România.

Ca să înțelegi mai bine ce e acela Nisip Kinetic și cât de util poate fi el în joaca copiilor, te invit să urmărești clipul de mai jos:

O alternativă la jucăriile de astăzi este Nisipul Kinetic, un nisip de jucărie perfect pentru casa ta, care nu se usucă, nu se risipește, nu se lipește de mâini și nu murdărește, fiind 100% sigur și non-toxic. Mai multe detalii despre el găsești pe

 Este un produs perfect pentru copii cu alergii – nu conține caseină şi gluten. Jocul cu nisipul kinetic este 100 % sigur şi non-toxic.

  • Perfect pentru mânuţele care se joacă şi minţile care învaţă;
  • Nisip în mişcare;
  • Aduce plaja în casa ta;
  • Nu se risipeşte;
  • Se poate dezinfecta;
  • Este conform cu toate directivele Uniunii Europene de siguranţă.

Nisipul kinetic este 98% nisip şi 2% magie, magia fiind agentul de legare ce face ca particulele de nisip să se lipească unele de altele şi nu de lucrurile tale! Este complet curat, nu rămâne nici o urmă! Este refolosibil şi nu se usucă niciodată. Non-toxic şi cu efect anti microbian!

Toate produsele oferă anumite calități unice, deosebite care nu pot fi regăsite în nici un alt produs similar de pe piață. Atât nisipul kinetic, cât și Bubber – ul, și acum Mad Mattr, se disting prin următoarele caracteristici: nu se usucă niciodată, nu lipesc și nu murdăresc, nu pătează, sunt ușor de curățat, sunt ușor de modelat, pot fi folosite și refolosite pentru o perioada nelimitata de timp.
Mad Mattr aduce un element de o noutate absolută în jocul liber, nedirecționat. Nu numai ca acest tip de nisip kinetic curge și se modelează, dar se și întinde și lasă copiii să realizeze construcții de neimaginat până acum.

Deci vă invit să îl testați! Și să nu vă uitați niciodată jucariile copilariei. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.