Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
hrană pentru câinele tău olla-raul

Hrana pentru câinele tău – cum o alegi?

„Câinii își iubesc prietenii și își mușcă dușmanii, spre deosebire de oameni, care sunt incapabili să simtă iubirea pură, amestecând iubirea cu ura.” Sigmund Freud.

După cum probabil știți (sau dacă nu, aflați acum) am o cățelușă, Olla (Nicola) – metis de pechinez. 🙂 E o întreagă istorie cum am ajuns să am câine. Poate o să vă povestesc pe blog într-o zi.hrană pentru câinele tău Olla si Raul

Și pentru că îmi iubesc cățelul, am întotdeauna grijă ce îi dau să mănânce. Cel mai important criteriu când alegi hrana pentru câinele tău este calitatea acesteia. Prețul nu contează, o hrană de calitate are și un preț pe măsură. Nu e cazul să ne uităm la bani.

Olla preferă carnea de vită și hrana umedă. Ea preferă mai ales marca Pedigree, în special Pedigree Adult Vită în Aspic care este o hrană umedă completă și echilibrată destinată câinilor adulți (cu vârsta de peste 1 an).

hrană pentru câinele tău Olla tort 10 ani
Olla la 10 ani. A avut și tort. 🙂

Fiecare ingredient a fost ales cu atenție pentru a oferi câinelui toți nutrienții necesari unei vieți sănătoase. Pedigree Adult Vită în Aspic conține proteine de calitate, fibre naturale ce sprijină procesele digestive dar și calciu pentru sistemul osos și vitamina E ce susține sănătatea sistemului imunitar.

Uleiurile și grăsimile din compoziție sprijină sănătatea pielii și a părului. Hrana pentru câinele tău ar trebui să nu conțină arome sau conservanți. Bucățelele de carne sunt preparate la o temperatura mai scăzută pentru a-și păstra toate calitățile nutriționale. Acestea sunt completate cu aspic având un miros atrăgător și un gust delicios. Mâncarea poate fi servita atât simplă cât și în combinație cu cea uscată pentru un meniu mai variat și mai apetisant.

Carnea poate fi folosită în stare proaspătă – (fresh meat) (carne proaspătă de pui, dezosată, proaspăt preparată) sau semiprocesată – făina de carne (meat meal) (făina de vită/miel etc, carne de vită etc. uscată, carne de vită etc. deshidratată). Dacă pe etichetă este specificat doar: “vită”, “miel, “porc” etc. se referă, de cele mai multe ori, la forma proaspătă.

Deși calitatea cărnii de vită folosită în hrana pentru câinele tău poate varia, ea este considerată, în general, ca sursă de carne ușor digerabilă și foarte gustoasă pentru câini. În trecut, unii producători de alimente pentru animale de companie au etichetat carnea de vită drept carne problematică pentru câini, dar dovezile solide sunt greu ignorat astăzi.

Carnea roșie, cum este carnea de vită, conține totuși niveluri mai ridicate de colesterol, care ar trebui să fie reduse la minimum, atunci când câinele are o istorie cu probleme de sănătate. Carnea roșie conține, de asemenea, niveluri mai mari de purine și alte minerale (mai ales în forma “masa”, datorită conținutului mai mare de os), care este de evitat la câinii cu afecțiuni urinare. 

Olla mai preferă și recompensele sub formă de panglici, bețișoare, bombonele, cronțănele…Nu e mofturoasă. 🙂

hrana pentru câinele tău ollahrana pentru câinele tăuolla si Raul
ollaCraciunhrana pentru câinele tău

Prin urmare, indiferent că ai deja un animal de companie, că îți dorești foarte mult unul sau chiar dacă nu te-ai gândit la acest aspect până acum, un lucru este cert: alegerea hranei pentru acesta reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte în creșterea sa. Sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont și poate că uneori nu ai suficiente cunoștințe pentru a face cea mai bună alegere.

PentruAnimale.ro este un magazin online, cu experiență de 13 ani, în care vei găsi hrana pentru câinele tău, uscată și umedă, dar și pentru pisici,  pentru păsări, pești, cai și reptile; vei găsi totodată vitamine, șampoane și alte produse de îngrijire a animalelor, dar și diferite accesorii pentru acestea, deci o multitudine de opțiuni referitoare la hrana pentru animale.

hrana pentru câinele tău pentru animaleProdusele pentru câini sunt de diferite tipuri, de la mâncare uscată și umedă de la producători de renume, pentru diferite rase de câini. Tot ce are nevoie prietenul tău cel mai bun găsești  pe site-ul PentruAnimale.ro, mâncare ce îi satisface nevoile nutriționale și o mulțime de tipuri de accesorii precum : castroane, cuști, produse pentru dresaj, diferite modele de îmbrăcăminte pentru câini, jucării, lese, zgărzi, paturi, coșuri, suplimente etc., mai pe scurt, tot ce are nevoie câinele tău!

Prin urmare, respectați-vă animalul de companie având grijă de hrana lui!

„Câinele este singurul animal din lume care te poate iubi mai mult decât se iubește pe el însuși.” Josh Billings.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.