Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
pachete termoizolatii

Pachete termoizolatii

În construcții diferența este făcută, în general, de calitatea produselor și a serviciilor însă puțini dintre noi știu exact ce înseamnă aceasta când subiectul dezbătut este „termoizolația”.

Pachete termoizolatii care conțin la bază polistiren (expandat sau extrudat), adezivi, dibluri, etc. sunt cele mai recomandate.

Plăcile de polistiren sunt recomandate pentru izolarea pereților, pardoselilor și acoperișurilor, fiind foarte rezistente la apa și compresiune.

O lucrare de termoizolare a locuinței este o investiție importantă, care, dacă nu este gestionata corect, va poate afecta serios buzunarul. Fiecare element din structura termoizolației are rolul sau bine definit, pentru care s-au făcut studii și cercetări astfel încât o lucrare bine executata cu materiale de calitate sa oferă un maxim de randament termic.

Multe din apartamentele noastre pierd căldură prin ferestre, pereți, fundații, mansarde, terase și chiar instalații. Prin urmare termoizolarea nu poate fi ignorată, dacă doriți să reduceți consumul energetic și să plătiți mai puțin pentru climatizarea interiorului (inclusiv vara când sunt călduri mari!). Primul pas pe care trebuie sa-l faceti inainte de orice decizie este documentarea. Cereți informații, explicatii si consultari tehnice de la specialiștii in domeniu pentru a obtine in final solutia potrivita locuintei pe care urmeaza sa o termoizolati. Sunt multe elemente care trebuiesc puse cap la cap pentru a obtine rezultatul dorit. Contează daca locuinta este o casa nou construita, una veche pe care o renovati, apartament sau garsoniera într-un bloc, daca este situata intr-o zona cu umiditate crescuta (la campie) sau cu umiditate scazuta (munte), elementele structurale ale casei si suprafata acesteia. In functie de toate acestea se alege o solutie sau alta, astfel ajungand la materialul termoizolant: POLISTIRENUL. Acesta este cel mai indicat, fie ca ne referim la polistiren expandat, polistiren expandat grafitat sau polistiren extrudat, din ratiuni ce tin de performanta energetica, cost, disponibilitate, gama larga si montare.

Grosimea polistirenului este si ea extrem de importanta, deoarece influențează într-o foarte mare masura coeficientul de transfer termic al acestuia, cat si celelalte caracteristici (rezistenta la tractiune, la încovoiere si compresiune). La pachete termoizolații la fel de importante sunt lungimea diblurilor folosite, rezistenta plasei si adezivul folosit.

În final, vă recomand un PACHET TERMOIZOLATIE TEHNO FACADE EFECT CU VATA BAZALTICA 100MM 1M2

Pachetul contine pentru 1M2 de suprafata acoperita:
VATA BAZALTICA TECHNOFACADE EFFECT 100MM 1m2
ADEZIV KEMATERM PENTRU LIPIRE SI SPACLUIRE  8KG/M2
PLASA DIN FIBRA DE STICLA 1x50m 160g/m2
5 DIBLURI CU CUI METALIC 5X1,9
Avantaje

  • Izolare termica: face casa mai călduroasă iarna şi mai răcoroasă vara, deci mai confortabilă
  • Vata minerală bazaltică este un produs incombustibil, nu întreţine arderea şi nici nu emană gaze nocive sub acţiunea focului
  • Protecţia fonică poate fi realizată fără probleme cu ajutorul acestui produs. În funcţie de sortiment şi grosime, structura fibroasă a vatei minerale bazaltice prezintă proprietăţi foarte bune de absorbţie acustică
  • Rezistenţa în timp reprezintă un alt avantaj de luat în considerare, deoarece roca bazaltică nu corodează şi nu este corodată, nu este atacată de ciuperci şi microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte şi rozătoare şi nici nu putrezeşte
  • Vata minerală bazaltică este un material prietenos cu mediul deoarece nu dăunează sănătăţii şi nu poluează mediul. Acest aspect se face resimțit şi în montaj, neexistând riscuri în timpul manevrării vatei
  • Reducerea costurilor: facturi mai mici la energie, datorită consumului mai redus de energie
  • Economie de energie: Prin izolarea pereţilor se reduce considerabil nivelul emisiilor de CO2 asociate casei, deci ajută la păstrarea resurselor atât de preţioase de energie şi la reducerea efectului de încălzire globală
  • Fibrele de vată minerală bazaltică sunt protejate de o substanță hidrofobă. Astfel, vata minerală prezintă o rezistenţă la umiditate
  • Manevrabilitatea şi instalarea acesteia nu ridică probleme fiind compatibilă cu majoritatea materialelor de construcţii

Etape de montare a izolaţiei din vată minerală bazaltică

Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător: salopetă, cască de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.

Etapa I: Se aplică pe placa de vată minerală bazaltică, mortarul adeziv preparat. Aplicarea se face perimetral şi în 3-5 puncte suplimentare la interior, pentru a evita dezlipirea.

Etapa a II-a:Plăcile se montează decalat pe peretele de susţinere în rânduri orizontale. Plăcile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi în plan vertical. După fixare, este necesară nivelarea plăcilor, utilizând dreptarul, pentru a asigura o montare corectă a termosistemului.

Etapa a III-a:Cu bormaşina se fac găurile pentru a introduce diblurile ce vor asigura stabilitatea plăcilor. Se recomandă minim 5dibluri/mp. După fixarea diblurilor, utilizaţi un ciocan de cauciuc pentru a le introduce până la capăt. Grosimea şi lungimea diblurilor se alege în funcţie de tipul de zidărie şi respectiv de grosimea materialului termoizolant.

Etapa a IV-a: Vata minerală din dreptul golurilor pereţilor este îndepărtată utilizând cuţitul de vată.

Etapa a V-a: Se întinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafaţa peretelui. Apoi se fixează plasa de fibră de sticlă, susţinută de colţari. Peste plasă se întinde un al doilea strat de mortar adeziv, pentru a fixa plasa de fibră de sticlă. Cel din urmă strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregăti peretele pentru tencuiala decorativă.

Etapa a VI-a: După aplicarea amorsei, se aplică stratul de tencuială decorativă.

Date Tehnice Vata:

CaracteristiciMetoda testareTECHNOFACADE EFFECT
Coeficient de conductibilitate termică declarat, λd, W/m*KEN 126670.39
Rezistenta la compresiune, 10%, kPaEN 82640
Rezistenta la tractiune, kPaEN 160715
Absorbtia de apa pe termen scurt, kg/m2EN 1609< 1.0
Absorbtia de apa pe termen lung, kg/m2EN 12087< 3.0
Permeabilitatea la vapori de apa, MUMU1
Reactia la focEN 13501-1A1
Densitate, kg/m3131
Lungime, mm1200
Latime, mm600
Grosime (multiplu de 10 mm), mm100
Certificări tehnice – marcaj CENO 1023-CPR-0260 p/AINSTITUTE FOR TESTING AND

CERTIFICATION,PLC – CZECH

REPUBLIC

Rezistenta termica,m2*K/W40 mm – 1.05

50 mm – 1.30

60 mm – 1.60

70 mm – 1.85

80 mm – 2.15

90 mm – 2.45

100 mm – 2.70

110 mm – 2.95

120 mm – 3.25

130 mm – 3.55

140 mm – 3.85

150 mm – 4.15

160 mm – 4.45

170 mm – 4.70

180 mm – 4.95

190 mm – 5.20

200 mm – 5.45

LLC „

Un gând despre “Pachete termoizolatii”

Comentariile sunt închise.