Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
adevaruri momente viata

Motivațional: Adevaruri momente viata

„Toate adevărurile sunt legi, dar nu toate legile sunt adevăruri.” (Mihail Sadoveanu) adevaruri momente viata

Pentru astăzi un text psihologic despre adevaruri momente viata….

A. În viață, drumul nu este niciodată drept

Călătoria prin viată implică și momente în care te pierzi și nu știi încotro să o apuci. Totuși, nu contează ce drum urmezi, ci să te îmbarci. Oricât te-ai strădui, viața va deveni, la un anumit punct, complicată, și îți va scoate în cale schimbări și piedici neașteptate. Însă acestea nu îți vor schimba destinul cu nimic. Câteodată, trebuie să te simți slăbit pentru a realiza cât de puternic ești cu adevărat.

B. Prietenii adevărați nu te vor obliga niciodată să devii persoana care nu ești

O persoană ce te iubește cu adevărat va aprecia caracterul tău unic, în timp ce oamenii invidioși se vor simți întotdeauna intimidați de calitățile tale. Nu te schimba, astfel încât toți oamenii din viața ta să te placă. Niciodată nu poți mulțumi pe toată lumea. Fii răbdător, continuă să fii tu însuți și, în timp, oamenii care contează își vor face loc în viața ta, rămânând lângă ține și în momentele frumoase, dar și în situațiile grele.

C. Trecutul din viața ta nu te mai poate răni (decât dacă îl lași)

În viață trebuie să ierți și să mergi mai departe. Iertarea te ajută să te concentrezi asupra viitorului, fără să te lași afectat de întâmplările din trecut. Atunci când nu reușim să iertăm o persoană, rănile noastre sufletești nu se pot vindeca, blocându-ne să ne trăim viața așa cum trebuie. Ceea ce s-a întâmplat în trecut reprezintă doar un capitol din călătoria ta. Nu închide cartea, doar dă câteva pagini înainte. Zbate-te dacă este nevoie, însă încearcă întotdeauna să te autodepășești desprinzându-te de trecut. Lasă lacrimile să ude semințele fericirii.

D. La un anumit punct în viață, nu poți ocoli necazurile

Important este cum le înfrunți, cum le rezolvi și cum te afectează acestea, determinându-ți alegerile personale. Pe scurt, un necaz nu trebuie ocolit sau ignorat, deoarece îți poate afecta viața pe termen scurt, sau chiar lung. Cu alte cuvinte, important nu este să schimbi cărțile ce ți-au fost date, ci să le joci cum poți tu mai bine.

E. De multe ori, tăcerea este un țipăt de ajutor

Atunci când interacționezi cu o persoană, vorbele sale au întotdeauna un înțeles ascuns. În spatele cuvintelor „Doar glumeam” se ascunde un adevăr. În spatele cuvintelor „Nu știu” se ascunde o informație. În spatele cuvintelor „Nu îmi pasă” se ascunde un sentiment. În spatele cuvintelor „Totul este bine” se ascunde durere. Fii atent cu sentimentele oamenilor, în special când vine vorba de cei speciali din viața ta. Și ține minte: tăcerea este de cele mai multe ori un țipat de ajutor. În anumite momente, fiecare persoană are nevoie doar de o mână pe care să o strângă și o inimă care să o înțeleagă.

F. Momentul tău este în fiecare moment

Zâmbește în momentele grele, chiar dacă nimic din ceea ce se întâmplă nu te ajută să o faci. Zâmbetul este primul pas către rezolvare. Important este să te bucuri de viață și să încerci constant să fii o persoană mai bună, indiferent de situație. Important este să nu-ți irosești zilele așteptând ca ceva bun să se întâmple. Momentul tău este în fiecare clipă. Viața este în sine o succesiune de momente. Nu le rata!