Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
alegerea corecta

Alegerea corecta?

Ca să alegi înseamnă că ai mai multe variante, opuse poate, dar valabile și valide din punct de vedere al beneficiilor și dezavantajelor pe care le oferă. Dar oare care este cea bună? Care este alegerea corecta?

Sunt convins că mulți dintre voi ați trecut prin asta și cunoașteți sentimentul. Schimbarea pe care o aduce luarea unei decizii sperie, deși ea a apărut tocmai pentru că situația dinaintea luării acesteia nu se mai potrivește cu prezentul. Pe de altă parte, deși e clar că a nu lua o decizie presupune perpetuarea unei stări de fapt (nu se schimbă nimic), totuși tot nu putem renunța la ceva ce apare ca o nevoie pregnantă a a noastră.

Toată viața noastră alegem. Stânga, dreapta; înainte, înapoi; alb, negru; etc. Și asta pentru că avem liberul arbitru. Prin urmare nu putem evita să facem alegeri. alegeri

Când aveți un moment de cumpănă și sunteți în pragul unei alegeri importante pentru viața personală, familială sau pentru carieră e bine să vă pregătiți pentru acea alegere.

În primul rând nu vă grăbiți. Analizați situația, cereți sfaturi de la familie și prieteni, de la specialiști etc, dar încercați să nu fiți manipulați, să nu decidă alții în locul vostru. Nu fiți impulsivi (deh, uneori și eu sunt… 🙂 ).
Apoi, nu amânați prea mult luarea unei decizii pentru că perpetuați starea de incertitudine și de stres. Echilibrul pe care credeți că îl aveți e de fapt o capcană.
Nu faceți compromisuri. Gândiți-vă în viitor! Într-o alegere corectă, balanța nu trebuie să se încline în favoarea alegerii mai simple ci a celei care se potrivește cu dorințele fiecăruia. Nu pretindeți că sunteți altcineva sau să vă gândiți doar la bani!

Trebuie să fiți atenți la emoțiile voastre când vă gândiți la acea alegere și trebuie să luați o decizie. Nu vă resemnați și nu alegeți doar de dragul de a scăpa de o decizie și pentru a-i mulțumi pe alții!

Iar neasumarea unei alegeri făcute și lipsa responsabilității are legătură cu faptul că înainte de a face alegerea am omis să calculăm consecințele care pot deriva din aceasta.

Necunoscutul sperie și generează frică. Oare ce va fi? Aleg bine? Dacă era mai bine acolo? Dacă pierd pe termen lung? O groază de întrebări ce își vor găsi răspunsul în viitor dar care acum stârnesc nesiguranța.

Când aveți de luat o decizie importanta pentru a alege ceva puneți-vă niște întrebări: chiar trebuie să aleg? de ce? care sunt avantajele, dezavantajele și opțiunile fiecărei variante? care sunt consecințele pozitive și negative previzibile ale fiecărei alegeri? cum vă simțiți în fiecare situație și dacă doriți să schimbați ceva?

Însă alegerea corecta vine din adâncul sufletului tău, unde nu poate ajunge altcineva decât tu. Alegerea corecta înseamnă să lași o ușă deschisă și să observi care e mesajul fiecărei persoane sau eveniment care apare în viața ta.