Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
Asociația Inima Copiilor

Asociația Inima Copiilor – Comandamentul pentru Fapte Mici

Compania HARTMANN, producător german în domeniul produselor de asistență medicală și de igienă, oferă Asociației „Inima Copiilor” consumabilele necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta.

Asociația Inima Copiilor, organizația neguvernamentală care a construit Centrul de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

Asociația Inima CopiilorHARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie. Proiectul, denumit ”Fapte Mici” (www.faptemici.ro) extinde astfel programul de susținere a grupurilor și comunităților vulnerabile lansat de HARTMANN România anul trecut, la aniversarea a 200 de ani de istorie internațională.asociatia inima copiilor

Pentru că faptele mari se susțin cu fapte mici și constante, HARTMANN vine în sprijinul Asociației Inima Copiilor tocmai cu acele detalii importante în viața de zi cu zi a unei secții de spital – consumabilele.  Donează produse de cea mai bună calitate, indispensabile îngrijirii bebelușilor și activității medicale, precum pansamente, mănuși de examinare, termometre, măști chirurgicale sau câmpuri sterile.

În sprijinul acestei inițiative Cristian China-Birta (a.k.a Chinezu) a decis să lanseze Comandamentul pentru Fapte Mici, o alianță simbolică a tuturor celor care doresc să sprijine proiectul și să transmită mai departe povestea și misiunea acestuia.

Eu deja m-am înscris în Comandamentul pentru Fapte Mici și vă îndemn să o faceți și voi. Mai ales că susțin și promovez întotdeauna astfel de inițiative. Detalii despre cum vă puteți înscrie și ce aveți de făcut regăsiți pe blogul Chinezului. Puteți deveni și voi GENERALI cu 5 stele la #FapteMici! 🙂

Ajută și tu să construim binele pas cu pas! Este foarte ușor! Implică-te! Împreună vom reuși! Îndrăznește să schimbi ceva!

De asemenea, Cristian a discutat la #LaivuLuChinezu cu Oana Chele, marketing manager HARTMANN Romania. Printre subiectele abordate au fost și foarte multe informații din zona medicală, dar mai ales despre campania #200defaptemici. Ca o concluzie, în fiecare lună compania face 200 de ”ceva”-uri. Mici. Pentru oameni care au nevoie. Interviul îl regăsiți mai jos.

 

 

Asociația Inima Copiilor a construit după cele mai înalte standarde secția de terapie intensivă pentru nou-născuți, la fel și blocul operator pentru cardiochirurgie și neurochirurgie pediatrică din Spitalul Marie Curie. Mai mult decât atât, Inima Copiilor derulează acolo mai multe proiecte și susține în mod permanent activitatea medicală.

Câteva proiecte realizate de Asociația Inima Copiilor în anul 2018:asociatia inima copiilor operatie marie curie

♥  2018 a fost al cincilea an în care la Marie Curie au fost operați copii bolnavi de inimă. În toamna lui 2018 a avut loc operația cu numărul 700 făcută în secția construită cu ajutorul vostru.

♥  A fost un an în care și-au dorit să fie cât mai puțini copii singuri în spital, iar în 2019 vor să nu mai fie niciun copil singur în secția de terapie intensivă nou-născuți dela Marie Curie, iar fiecărui copil fără părinți să-i zâmbească un voluntar.

♥  Au muncit intens la reconstrucția Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Constanța. N-a fost deloc simplu, dar speră să termine cât mai repede pentru ca și copiii din sud-estul țării să aibă șansa de a fi tratați într-un spital așa cum trebuie.

♥  Nu au abandonat secțiile construite de ei: au cumpărat aparatură și consumabile de tot felul pentru ca lucrurile să meargă bine.

♥  Au ajutat zeci de familii și zeci de copii care au acum știm că vor crește mari și sănătoși.

După cum vedeți, mai au multe de făcut, iar anul 2019 va fi un an plin! Copiii au nevoie de noi, iar Asociația Inima Copiilor are nevoie de tine mereu!

De ce să ajuți?

În fiecare an, peste 1000 de copii cu malformații cardiace ar trebui operați. Încă nu există resurse pentru ca acest lucru să se întâmple în România. Mulți dintre ei pleacă în afară iar alții, cum spune Alexandru Popa, președintele Inima Copiilor, mor.

Inima Copiilor a început ajutând copiii cu malformații cardiace. Acum, dezvoltă și proiecte dedicate nou-născuților cu probleme medicale grave, îi ajută pe pacienți și pe familiile lor și încearcă să contribuie la modernizarea spitalelor în care copiii cu probleme grave pot fi îngrijiți. E o misiune grea, dar nu imposibilă, misiune în care compania Hartmann ne propune să le fim alături.

Pentru că tot a fost Papa Francisc în România, să nu uităm și noi să ne îndreptăm cu dragoste spre copii bolnavi.

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. ” (Biblia, I Corinteni 13, 4-8).

 

Cum poți ajuta?

Fă o donație în contul Inima Copiilor – faptele mici contează și se adună! Donează cât poți în contul Asociației pentru a contribui la salvarea copiilor cu probleme de sănătate. Poți dona și online, aici.

Redirecționează 3,5% din impozit – amintește-ți ca, în fiecare an, să redirecționezi 3,5% din impozit pentru a salva inimile celor mici.

Dacă ai o companie, fii sponsor, mai ales că sumele donate se deduc din impozit.

VĂ MULȚUMESC, DIN INIMĂ!

Despre Hartmann

Cu 200 de ani în urmă, în 1818, se năștea în Germania compania HARTMANN, acum cu peste 10.700 de angajați în 35 de țări, care regândesc în mod constant asistența medicală și caută noi modalități de a îmbunătăți tratamentele, rezultatele și experiențele medicale. În prezent, HARTMANN este cel mai vechi producător german de materiale de pansare și compania care a introdus primul pansament antiseptic, un moment crucial, care a schimbat istoria medicinei. De 200 de ani, inovează cu pasiune în domeniul medical, oferind soluții avansate pentru tratamentul rănilor, aparatură pentru diagnostic la domiciliu, produse pentru incontinență sau prevenirea riscurilor în sala de operații. Succesul HARTMANN stă în parteneriate puternice, în pasiune, profesionalism și în angajamentul ferm de a oferi profesioniștilor din domeniul sănătății și pacienților soluții simple și performante, care fac diferența.

Despre Asociația Inima Copiilor

Este o organizație nonguvernamentală constituită în ianuarie 2006. Scopul lor este acela de a ajuta copiii cu probleme medicale, în special cu afecțiuni cardiace. Speră ca într-o zi, în România, rezolvarea situației copiilor cu malformații cardiace congenitale să constituie un deziderat atins la care au contribuit și ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.