Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
a-inceput-scoala

A inceput scoala si in Hunedoara

„Școala cea bună e aceea în care și școlarul învață pe profesor.” (Nicolae Iorga)

Astăzi a inceput scoala și în Hunedoara!

Simbolic, luna septembrie devine inevitabil sinonimă cu ideea de educație și început de școală.

Ne regăsim în universul școlii, părinți, elevi și profesori, încercăm să definim concepte și idealuri. Începerea unui nou an școlar este un prilej de bucurie pentru majoritatea, dar și unul de întristare pentru alții. 😉

O parte din învățăcei visează să trăiască într-o eternă vacanță, lipsiți de griji și de efortul de a învăța, o altă parte așteaptă cu nerăbdare un nou an școlar, pe care îl văd ca un prilej de a se îmbogăți cu noi cunoștințe.

Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării și a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală, spiritualitate, dragoste.

La început de drum, în anul școlar 2015-2016, îmi exprim încrederea în dăruirea și competența învățătorilor și profesorilor, în buna lor credință și puterea de modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie.

În fața acestei mari responsabilități, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunțe la a investi în viețile elevilor cunoaștere, valori și idealuri înalte, să nu se lase influențați de vremurile în care trăim, ci să se ridice deasupra lor, să fie învingători și demni, modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.

În fața aceleiași responsabilități, invitația pentru părinți este să se implice activ în educația copiilor lor, să fie prezenți în viața școlii și a societății, alături de învățători și profesori.

Copiilor și elevilor le adresez provocarea competiției, a muncii, a disciplinei și a studiului cu seriozitate. Voi sunteți sensul existenței dascălilor, voi sunteți cei în care investim astăzi cu dăruire și speranță pentru un mâine pe care îl dorim altfel, mai frumos, mai curat, cu școli mai bune și mai atractive.

Fie ca împreună, dascăli, copii, părinti, comunitate, societate și stat să ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii, al descoperirilor și formării personalității.

Prin urmare pentru ca a inceput scoala, profit de această ocazie să îi transmit nepotului meu Adrian care a început clasa I MULT SUCCES și acomodare ușoară din partea mea, a tatălui (aflat departe la muncă în Franța), a bunicii și a străbunicii!

Un fost dascăl,

Raul Malea 🙂

PS: Noul calendar pentru anul școlar 2015-2016 îl puteți citi aici.

PPS: Nu am mai scris pe blog pentru că sunt foarte prins cu câteva dosare juridice și niște afaceri neterminate. Deci n-am pățit nimic și voi reveni cu articole pe blog cât mai curând posibil… 😛