Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
salvati copii

Salvați copii: Redirecționează 2% din impozit să reduci mortalitatea infantilă!

„Sufletul se vindecă atunci când ești în preajma copiilor.” (Feodor Dostoievski)

După cum ați putut citi aici eu susțin multe campanii umanitare și sociale. În acest articol vreau să vă supun atenției campania celor de la Salvati Copii România, de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Până în prezentsalvati copii, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copilași şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

După 9 luni de sarcină sunt situații în care copilașii se nasc cu probleme de sănătate. Pentru ei putem face ceva ca să îi ajutăm.

Nu vă costă nimic! Trebuie doar să completați niște formulare (200 sau 230) și să le depuneți la Administrația Financiară:

Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Informații detaliate complete găsiți aici: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Atenție: Mâine este ultima zi!

salvati-copii-doneaza

Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza celor de la Salvați Copii, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să îi anunţi. Un voluntar Salvaţi Copiii va veni la sediul tău să ridice formularele şi, ulterior, le vor trimite către administraţiile financiare aferente.

Această decizie a voastră este foarte importantă: sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru nou-născuţi. Statul ne dă această posibilitate de a redirecționa 2% din impozitul nostru pe venit, profitați de acest drept al vostru!

Nu mai lăsați statul să decidă în locul vostru! Ajutați copii, dați-le o șansă la viață! Luați atitudine și nu mai fiți indiferenți!

Toți ar trebui să redirecționăm acești bani către o cauză umanitară. Vedem cu toții cum reușește statul să gestioneze banii noștri și nu o face cu folos. Din comoditate mulți dintre voi nu redirecționează acei 2% lăsând statul să ia decizii în numele vostru. Eu știu ce greu este să găsești ajutor când un copil are probleme: am trecut prin asta în 2011-2012 când Vasilică copilul unui prieten avea probleme.

Mai jos puteți vedea maternitățile susținute de Salvați Copii România.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului în România.

În 2015, Salvaţi Copiii va împlini 25 de ani. 25 DE ANI în care am învăţat de la copii că societatea şi lumea în care trăim se pot schimba, pot fi mai bune şi mai frumoase, prin educaţie, perseverenţă şi încredere. Misiunea Organizaţiei Salvaţi Copiii România este de a obţine progrese marcante privind modul în care copiii sunt trataţi şi de a produce schimbări imediate şi de durată în viaţa acestora.