Sfaturi, idei și gânduri – blogul unui trecător prin lume
cinema-filme-si-seriale-recomandate

Filme si seriale recomandate (4)

Filme si seriale recomandate:

Cinderella (2015) (Cenușăreasa) – Ecranizare bună, cu personaje destul de convingătoare și actori carismatici. Scenariul scris de Chris Weitz este bazat pe sfatul dat micii Ella de mama ei (Hayley Atwell) pe patul de moarte: „ai curaj și fii bună la inimă”. Eroina va avea nevoie de ambele calităţi când sensibilului ei tată (Ben Chaplin), i se face milă de Lady Tremaine (Cate Blanchett), o văduvă întâlnită în călătoriile sale de afaceri, și o ia de nevastă, aducând-o în căminul Ellei împreună cu cele două fiice ale sale. Helena Bonham Carter este neașteptat de amuzantă în postura unei ursitoare cam împrăștiată și nu tocmai îndemânatică cu vrăjile ei. Este un film frumos și indiferent de vârsta pe care o avem, merita să vizionăm această poveste clasică și încântătoare. Filmul a fost dublat și în limba română.

Dragon Blade (2015) Adrien Brody și John Cusack joacă doi soldați romani care încearcă să capete control asupra Drumului Mătăsii, ruta comercială ce leagă China de Europa. Jackie Chan joacă rolul unui conducător militar chinez, pe nume Huo An, care se vede nevoit să lupte în aceeași tabără cu personajul lui John Cusack. Filmul este bine regizat și transmite un mesaj emoționant. Filmul este produs de Jackie Chan, care interpretează un rol neobișnuit pentru el, deși și-a păstrat umorul tipic. Mi-au plăcut și imnurile cântate de armata romană.

Insurgent (2015)Demascaţi ca fiind Divergenți – oameni care nu se încadrează într-una din cele cinci „facţiuni” ale societății – Tris (Shailene Woodley) și Four (Theo James) sunt acum în postura de fugari, vânați de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. În timp ce grupurile de trădători Neînfricați, sub comanda lui Jeanine, răscolesc ruinele orașului Chicago în căutare de Divergenți, Tris și Four străbat orașul în speranța de a-și găsi aliați printre membrii facțiunilor Prieteniei, Abnegației, Candorii și Neînfricaților, precum și din rândurile rebelilor fără facțiune. Vom avea parte și de o continuare….

Big Game (2014) (Ținta: Președintele) – Tehnic, realist și inevitabil cu „happy-end”. Co-producție britanico – finlandeză cu un subiect inedit, deși improbabil, eroul e de fapt un băiat de 13 ani care trebuie să dovedească lumii și lui însuși că este un vânător înnăscut. Tânărul Oskari este la vânătoare pe urmele unui cerb, însă dă în schimb peste președintele S.U.A. (interpretat de Samuel L. Jackson), aflat într-o capsulă specială de salvare a aeronavei Air Force One.

Serial: The 100 (2014) După 97 de ani de la distrugerea omenirii de către o bombă atomică, o stație spațială în care se află singurii supraviețuitori trimit 100 de delincvenți juvenili înapoi pe Pământ pentru a investiga posibilitatea re-colonizării planetei, tineri care vor da de nenumărate probleme. Serial bazat pe cartea „The Hundred. Serial S.F. foarte captivant. A ajuns la sezonul 3 ce va debuta la începutul anului 2016.

marie_avgeropoulos_100